TraumA - Triënnale Brugge 2021

Deze editie verkent de dunne lijn tussen droom – Traum - en trauma. Ze speelt in op de pracht en de praal, maar ook op het ‘unheimliche’ dat ondergronds aanwezig is. Hoewel Brugge voor velen een droombestemming lijkt, sluimert in deze picture-perfect-wereld ook armoede, eenzaamheid en vervuiling.

  • Parcours van sculpturale, architecturale en organische creaties
  • Wat speelt er zich af achter die statige gevels, hoe wordt er in deze middeleeuwse stad echt geleefd?
  • Een meerstemmig verhaal
Duur2 Uren
Mee te nemen

Mensen met een visuele beperking moeten naast hun mondmasker ook handgel en handschoenen voorzien (bepaalde werken zijn in model voorzien of kunnen betast worden). Zij kunnen hun geleidehond meebrengen.

Mensen met een auditieve beperking moeten een eigen gebarentolk voorzien.

DeelnemerPer gids maximum 20 personen. OPGELET!! het maximaal aantal toegelaten personen per gids is afhankelijk van de coronamaatregelen die op de datum van het bezoek gelden. https://www.visitbruges.be/nl/coronavirus-covid-19-update

Meer informatie

Met bewondering en verwondering ziet de bezoeker de pittoreske Brugse gebouwen die geschiedenis als het ware uitstralen uit elke porie van hun stenen. Brugge is voor hem een droombestemming. Waarom dan Trauma? Het trauma van de tentoonstelling verwijst naar de minder zichtbare kant van Brugge  die niet altijd zichtbaar is achter die middeleeuwse gevels: eenzaamheid, armoede, vervuiling, angst. In het woord 'TraumA' zit ook het woord Traum: de droom, het beeld van een stad de perfectie benaderend. Maar in dit woord zit ook het woord Raum: de ruimte, maar ook de kamer, het vertrek. De zichtbare open ruimte versus de verborgen private ruimte. Pleinen, straten en parken versus kamers en tuintjes. Een ruimte waarin kunstenaars en architecten zowel de bühne als de stoffige coulissen kunnen verkennen en de verborgen dimensies van de samenleving in vraag te stellen, waarbij zij de dualiteit in beeld brengen en onze verbeelding en zintuigen prikkelen.

0 beoordelingen
Er zijn geen recente beoordelingen voor TraumA - Triënnale Brugge 2021.
vanaf
€ 80,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Betaal in uw valuta
EUR - Euro

TripAdvisor beoordeling

1 Beoordeling
Verdere aanbiedingen
Choc around the clock
Choc around the clock
vanaf € 80,00
Het beste van Brugge
Het beste van Brugge
vanaf € 80,00
De tuin van Hades
De tuin van Hades
vanaf € 80,00