Sagen en legenden
(3)

Klaar om je onder te dompelen in magische legendes en straffe verhalen? Ga mee met één van onze gepassioneerde gidsen en laat je meevoeren door de talrijke mythes, sagen en legendes die Brugge rijk is. Jong en oud welkom tijdens onze wandeling door het betoverende Brugge!

  • Ludieke rondleiding
  • Betoverend Brugge
  • Unesco-werelderfgoed
Duur2 Uren
Deelnemer1 gids voor 1-20 personen 2 gidsen voor 21-40 personen 3 gidsen voor 41-60 personen
Belangrijke informatie

Afspraakplaats: Markt voor het Historium. Gelieve 15 minuten vooraf aanwezig te zijn. U herkent de gids aan zijn/haar badge.

Meer informatie

Een wandeling, gebaseerd op sagen en legenden die betrekking hebben op gebouwen, beelden en plaatsen in de stad. Sagen zijn overgeleverde romantische volksverhalen of dichterlijke bewerkingen van historische gebeurtenissen uit het heldentijdperk. Legenden zijn verhalen die op volksoverlevering berusten en waarvan de waarheid twijfelachtig is.

3 beoordelingen
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
weinig inspirerend
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
Dirk was zeer vriendelijk en is duidelijk een gids met heel veel kennis. Maar als ik voor sagen en legenden kies en aangeef dat er tieners bij zijn, verwacht ik een enthousiaste verhalenverteller die ook in interactie gaat met zijn groep.Er werden veel legendes vernoemt maar eigenlijk werd er maar ééntje wat uitgebreider vertelt en op een nogal droge manier. We hadden weliswaar in het begin aangegeven dat er ook wat algemene info over Brugge mocht gegeven worden, maar uiteindelijk werd het voor de kinderen een weinig boeiende wandeling. Ik denk wel dat deze gids voor een ander doelpubliek en ander type rondleiding wel zeer geschikt kan zijn.
van katrien mampaey op 14-09-2019
géniale découverte de Bruges
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
notre groupe était composé d'américains, de français, d'allemands et de belges néerlandophones. En conséquence, nous avions loué les services d'un guide anglophone. Notre guide nous a livré les anecdotes dans toutes les langues de notre groupe, virevoltant d'une langue à l'autre. Un tout grand merci à lui et aussi pour sa gentillesse.
van dany titeca op 31-08-2019
We hebben alle belangrijke plaatsen van Brugge gezien en kregen op een fijne manier uitleg. De legenden die verteld werden waren stuk voor stuk pareltjes. Op deze manier is het zeker geen saaie bedoening met veel data en allerhande informatie die wel nutt
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
Alles verliep naar wens. Onze gids was mooi op tijd ter plaatse. De wandeling verliep op een rustig tempo, aangezien we één persoon meehadden die wat slechter te been is was dat zeker een pluspunt.
De boeking is ook vlot verlopen.
Wij waren met overwegend 60+ ers maar ik denk dat dit ook jongere mensen kan aanspreken.
van Hilde Tas op 24-05-2019
3.85/2
vanaf
€ 80,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Verdere aanbiedingen
Brugge die Schone
Brugge die Schone
vanaf € 80,00
Het kosmopolitische Brugge
Het kosmopolitische Brugge
vanaf € 80,00
Brugge voor wie Brugge kent
Brugge voor wie Brugge kent
vanaf € 80,00
Het Stille Brugge
Het Stille Brugge
vanaf € 80,00