Rondleiding Sint-Janshospitaal 2020

Het Sint-Janshospitaal is één van de oudste hospitaalgebouwen van Europa. De middeleeuwse ziekenzalen herbergen een imposante collectie kunstwerken en medische instrumenten. Je komt ook oog in oog te staan met het werk van Hans Memling, één van de meesters van de Vlaamse Primitieven.

  • Hans Memling
  • Sint-Janshospitaal
  • Vlaamse Primitieven
Niet inbegrepen

Museumtickets niet inbegrepen in de prijs : ter plaatse aan de kassa nog aan te kopen. Volwassenen: 12 euro (vanaf 15 personen 10 euro).

Duur2 Uren
DeelnemerMaximum 20 deelnemers per gids
Belangrijke informatie

Uiterlijke boekingstermijn: : 7 dagen vóór uw bezoek.

Gekochte tickets kunnen niet geannuleerd worden noch terugbetaald.

Gelieve minstens 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn.

Per tijdsblok van 20 minuten kan maximaal 1 gids gereserveerd worden. 2 gidsen nodig? Kies dan 2 verschillende tijdsblokken.  Indien u een voorkeur heeft voor een gidsenvereniging dan kunt u dit opgeven in de laatste stap van het betalingsproces.


Opgelet: De kapel van het Sint-Janshospitaal is niet toegankelijk van 26 tot 28 maart 2020. Derhalve zijn volgende schilderijen niet te zien:

  • Johannesretabel
  • Portret Sibylla Sambetha
  • Diptiek van Maarten van Nieuwenhove

Meer informatie

Het Sint-Janshospitaal is één van de oudste hospitaalgebouwen van Europa. De vroegste sporen dateren van midden 12e eeuw. Schilderijen, beelden, meubelen, zilverwerk en tinnen voorwerpen zijn de getuigen van eeuwenlange zieken- en zielszorg op deze plek.

De middeleeuwse ziekenzalen en de daarbij behorende kerk en kapel herbergen een imposante collectie kunstwerken en medische instrumenten.Je komt ook oog in oog te staan met het werk van Hans Memling, één van de meesters van de Vlaamse Primitieven.

Het museum bezit zes topwerken van zijn hand. Vier werden speciaal voor deze locatie gecreëerd en zijn er al sinds de late 15e eeuw thuis. Het beroemde Ursulaschrijn is één van Memlings grootste meesterwerken en een absolute publiekslieveling.Het eikenhouten dakgebinte op de Diksmuidezolder boven de ziekenzaal behoort tot de oudste en meest monumentale van Europa. Bezoek ook zeker de hospitaalapotheek met een authentiek interieur uit het midden van de 17e eeuw.

0 beoordelingen
Er zijn geen recente beoordelingen voor Rondleiding Sint-Janshospitaal 2020.
vanaf
€ 80,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Betaal in uw valuta
EUR - Euro
Verdere aanbiedingen
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
vanaf € 12,50
Gidsbeurt Groeningemuseum
Gidsbeurt Groeningemuseum
vanaf € 80,00
Gidsbeurt Gruuthusemuseum
Gidsbeurt Gruuthusemuseum
vanaf € 80,00
Meet & greet Van Eyck
Meet & greet Van Eyck
vanaf € 12,50