Rondleiding Gruuthusemuseum 2020
(3)
Gruuthusemuseum

In 2019 opende een van Brugges mooiste monumenten opnieuw de deuren, na een grondige renovatie. In het stadspaleis van de heren van Gruuthuse maak je kennis met de vele verhalen van de stad. Haar rijke geschiedenis toont zich in wandtapijten, schilderijen, archiefstukken, kant en zilverwerk.

  • Geschiedenis
  • Stad
  • Gruuthuse
Niet inbegrepen

Museumtickets niet inbegrepen in de prijs : ter plaatse aan de kassa nog aan te kopen. Volwassenen: 12 euro (vanaf 15 personen 10 euro).

Duur2 Uren
DeelnemerMaximum 20 deelnemers per gids
Belangrijke informatie

Uiterlijke boekingstermijn: : 7 dagen vóór uw bezoek.

Gekochte tickets kunnen niet geannuleerd worden noch terugbetaald.

Gelieve minstens 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn.Per tijdsblok van 20 minuten kan maximaal 1 gids gereserveerd worden. 2 gidsen nodig? Kies dan 2 verschillende tijdsblokken. Indien u een voorkeur heeft voor een gidsenvereniging dan kunt u dit opgeven in de laatste stap van het betalingsproces.

Meer informatie

Na een lange periode van restauratie is het Gruuthusepaleis helemaal klaar om bezoekers opnieuw te verwonderen, net zoals het eeuwen geleden ook al deed toen de heren van Gruuthuse er nog resideerden. De vele wenteltrappen en de aaneenschakeling van grote en kleine kamers in het voormalig stadspaleis maken van het museumparcours een spannende verkenningstocht Het museum etaleert 500 jaar boeiende Brugse geschiedenis: een rijke collectie kunstvoorwerpen, documenten en handschriften brengen de verhalen van de machthebbers en de rijke elite tot leven. Het museum verleent ook toegang tot de authentieke bidkapel die het Gruuthusepaleis verbindt met de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Vanuit deze unieke privékapel konden de paleisbewoners in alle rust de mis bijwonen zonder zich onder het gewone volk te hoeven begeven.

3 beoordelingen
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
in een prachtige architecteur even terug in de tijd
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
De leuke anekdotes die de gids vertelde, maakten de rondleiding extra interessant
van Lena Cornelis op 27-02-2020

Super dat je van de rondleiding in het museum genoten hebt! Bedankt voor de informatie. Isabelle - Incoming Visit Bruges

super!
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
Met 2 gids gehuurd. Zoon pas 5.5jaar oud maar heeft het goed beleefd. Gids zich beetje aangepast aan zijn leeftijd wat super was. Gruuthuus op zich natuurlijk ook schitterend en met een echte gids erbij zoveel beter 'gezien'. De 80 euro meer dan waard.
van isabella wallecan op 03-02-2020
super
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
Ik heb deze rondleiding ondertussen aan vele andere aanbevolen.
Je krijgt echt een goed beeld van hoe Brugge leefde in de verschillende historische periodes.

van Ann Vandenbogaerde op 30-01-2020
5/3
vanaf
€ 80,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Betaal in uw valuta
EUR - Euro
Verdere aanbiedingen
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
vanaf € 12,50
Gidsbeurt Groeningemuseum
Gidsbeurt Groeningemuseum
vanaf € 80,00
Meet & greet Van Eyck
Meet & greet Van Eyck
vanaf € 12,50