O Maria die daar staat!

Groot of klein, geëmigreerd of oer-Vlaams, eeuwenoud of nieuw, alomtegenwoordig waken de vele Mariabeelden over ons vanuit hun nissen of vanop hun straathoeken. Tijdens deze wandeling vertellen enkele van deze beelden hun vrome verhaal, soms ontstaan uit een volkse legende.

  • Mariabeelden langs Brugse straten en pleinen
  • Maria in het leven van de Bruggeling
  • Iconische Mariabeelden
Duur2 Uren
DeelnemerTot maximum 20 deelnemers per groep
Belangrijke informatie

Uw gezondheid is belangrijk voor ons. Breng uw mondmasker mee.

Meer informatie

Volgens de traditie zorgen in Brugge niet de ooievaar, maar wel de Kapucijnen voor het afleveren van baby’s. Ouders stuurden hun kinderen naar de paters om te “zien of er geen kindje in hun kap zat”… Daarom wordt In een kleine muurkapel in het Kapucijnenklooster Onze Lieëve Vrowe met heur dik buukstjie vereerd om een kindje te krijgen of om een goede bevalling af te smeken.

Groot of klein, geëmigreerd of oer-Vlaams, eeuwenoud of nieuw, alomtegenwoordig waken de vele Mariabeelden over ons vanuit hun nissen of vanop hun straathoeken. Tijdens deze wandeling vertellen enkele van deze beelden hun vrome verhaal, soms ontstaan uit een volkse legende. Allemaal getuigen ze van de rijke Brugse voedingsbodem voor de Mariadevotie die tot op de dag van vandaag leeft en die Brugge sinds vele eeuwen onafscheidelijk aan Maria bindt.

0 beoordelingen
Er zijn geen recente beoordelingen voor O Maria die daar staat!.
€ 90,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Betaal in uw valuta
EUR - Euro

TripAdvisor beoordeling

1 Beoordeling
Verdere aanbiedingen
Choc around the clock
Choc around the clock
vanaf € 90,00
Het beste van Brugge
Het beste van Brugge
vanaf € 90,00
De tuin van Hades
De tuin van Hades
vanaf € 90,00