Meet & greet Van Eyck

Stap samen met een gediplomeerde gids in de voetsporen van Jan van Eyck. Je 'meet' de meester, waarbij je leert over zijn persoonlijke leven en ontdekt waar de schilder in de 15de eeuw, Brugges Gouden Eeuw, woonde en werkte.

  • Exclusieve wandeling
  • Kleine groep
  • Unieke belevenis
  • Jan van Eyck
  • Vlaamse primitieven
  • Korting bij bezoek aan Groeningemuseum
Duur2 Uren
DeelnemerMaximum 16 deelnemers per gids.
Belangrijke informatie

Gekochte tickets kunnen niet geannuleerd worden noch terugbetaald.

Gelieve minstens 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn.

Een van de locaties is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

 

Bij afgifte van je geprinte ticket voor de begeleide stadswandeling ontvang je aan de kassa van het Groeningemuseum € 2,00 korting op de reguliere toegangsprijs (korting enkel geldig van donderdag 12 maart t/m zondag 12 juli 2020).

Het Groeningemuseum is geopend van dinsdag t/m zondag, 9.30 – 17.00u. Gesloten: maandag (behalve paas- en pinkstermaandag) en Hemelvaartsdag (namiddag). Toegang tot 30 min. voor sluitingsuur. 

In het Groeningemuseum (Dijver 12) begroet je de meesterwerken van Van Eyck tijdens de tentoonstelling 'Van Eyck in Bruges', en ontdek je in de vaste collectie renaissance- en barokmeesters, Brugse neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw en stukken van het Vlaamse expressionisme.

Meer informatie

Brugge is de bakermat van de Vlaamse primitieven en was in de 15de eeuw dan ook de thuisstad van schilder Jan van Eyck. Deze wandeling neemt je mee naar de schilderswijk, waar de schilder woonde en werkte in de Gouden-Handstraat.

 

Op het naar hem vernoemde Jan van Eyckplein kijk je op naar zijn standbeeld en bewonder je de Poortersloge, waarin tot eind 19de eeuw de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten was gehuisvest en zijn schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele' toen werd bewaard. Op de Burg ontdek je waar Jan van Eyck begraven lag, maar ook op wat voor manier hij verbonden is met het Stadhuis. Aan het Prinsenhof kom je dan weer alles te weten over de grandeur van het Bourgondische hof, waarvoor van Eyck als hofschilder opdrachten voltooide.

 

Tijdens deze wandeling volg je niet alleen zijn dagelijkse woon-werkverkeer, de gids toont je ook enkele goed verborgen plekjes. Bovendien ontvang je bij afgifte van je ticket een korting bij een bezoek aan het Groeningemuseum.

Per taal (NL, FR, DE, EN) staat 1 gids ter beschikking.  Maximaal 16 personen per gids worden toegelaten.

0 beoordelingen
Er zijn geen recente beoordelingen voor Meet & greet Van Eyck.
vanaf
€ 12,50
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Betaal in uw valuta
EUR - Euro
Verdere aanbiedingen
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
vanaf € 12,50
Gidsbeurt Groeningemuseum
Gidsbeurt Groeningemuseum
vanaf € 80,00
Gidsbeurt Gruuthusemuseum
Gidsbeurt Gruuthusemuseum
vanaf € 80,00