Rondleiding Groeningemuseum 2020

Het Groeningemuseum biedt een overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de beroemde Vlaamse primitieven. Neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en naoorlogse moderne kunst vullen de collectie aan.

  • Kunst
  • Vlaamse primitieven
  • Tentoonstellingen
Niet inbegrepen

De toegangsgelden voor het Groeningemuseum dienen steeds ter plaatse betaald te worden. Groepen vanaf 15 personen genieten van een gereduceerd tarief (10,00 Euro ipv 12,00 Euro).

Duur2 Uren
DeelnemerMaximum 20 deelnemers per gidsbeurt.
Belangrijke informatie

Uiterlijke boekingstermijn: : 7 dagen vóór uw bezoek.

Gekochte tickets kunnen niet geannuleerd worden noch terugbetaald.

01.02-11.03: museum slechts gedeeltelijk open (4 à 5 zalen). Reductietarief: €10 (groepen €8)

Gelieve minstens 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn.Per tijdsblok van 20 minuten kunnen maximaal 2 gidsen gereserveerd worden. 3 gidsen nodig? Kies dan een extra tijdsblok. Indien u een voorkeur heeft voor een gidsenvereniging dan kunt u dit opgeven in de laatste stap van het betalingsproces.

Meer informatie

Het Groeningemuseum is gelegen in de gelijknamige wijk, waar eens de Eekhoutabdij stond. Ontworpen door architect Joseph Viérin, centraliseert het sinds 1930 de tot dan toe verspreide Brugse schilderijenverzameling. Een aanpalend neogotisch gebouw van architect Jean-Baptiste Bethune zorgt vanaf 1995 voor extra ruimte. Viérins gebouw krijgt in 2002 een grondige renovatie en recent ook een aangepast circuit voor de vaste collectie.

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven. Hier krijg je onder meer Jan van Eycks Madonna met kanunnik Joris van der Paele en Hans Memlings Moreeltriptiek te zien. Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst.

0 beoordelingen
Er zijn geen recente beoordelingen voor Rondleiding Groeningemuseum 2020.
vanaf
€ 80,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Betaal in uw valuta
EUR - Euro
Verdere aanbiedingen