Rondleiding Groeningemuseum 2020
(2)

Het Groeningemuseum biedt een overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de beroemde Vlaamse primitieven. Neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en naoorlogse moderne kunst vullen de collectie aan.

  • Kunst
  • Vlaamse primitieven
  • Tentoonstellingen
Niet inbegrepen

De toegangsgelden voor het Groeningemuseum dienen steeds ter plaatse betaald te worden. Groepen vanaf 15 personen genieten van een gereduceerd tarief (10,00 Euro ipv 12,00 Euro).

Duur2 Uren
DeelnemerMaximum 20 deelnemers per gidsbeurt.
Belangrijke informatie

Uiterlijke boekingstermijn: : 7 dagen vóór uw bezoek.

Gekochte tickets kunnen niet geannuleerd worden noch terugbetaald.

01.02-11.03: museum slechts gedeeltelijk open (4 à 5 zalen). Reductietarief: €10 (groepen €8)

Gelieve minstens 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn.Per tijdsblok van 20 minuten kunnen maximaal 2 gidsen gereserveerd worden. 3 gidsen nodig? Kies dan een extra tijdsblok. Indien u een voorkeur heeft voor een gidsenvereniging dan kunt u dit opgeven in de laatste stap van het betalingsproces.

 

In de periode 12/3 t/m 12/7/2020 vindt de tentoonstelling ‘Van Eyck in Bruges’ plaats in een paar zalen van het Groeningemuseum. Een bezoek hieraan is inbegrepen bij de rondleiding.

Meer informatie

Het Groeningemuseum is gelegen in de gelijknamige wijk, waar eens de Eekhoutabdij stond. Ontworpen door architect Joseph Viérin, centraliseert het sinds 1930 de tot dan toe verspreide Brugse schilderijenverzameling. Een aanpalend neogotisch gebouw van architect Jean-Baptiste Bethune zorgt vanaf 1995 voor extra ruimte. Viérins gebouw krijgt in 2002 een grondige renovatie en recent ook een aangepast circuit voor de vaste collectie.

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven. Hier krijg je onder meer Jan van Eycks Madonna met kanunnik Joris van der Paele en Hans Memlings Moreeltriptiek te zien. Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst.

2 beoordelingen
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
ANNULATIE
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
Ten gevolge van het Coronavirus werd deze activiteit door uw diensten geannuleerd.
van Marc Baert op 19-03-2020

Beste Dhr Baert, we hopen dat uw bezoek aan Brugge op een latere datum kan doorgaan. Met vriendelijke groet, Isabelle Visit Bruges Incoming

Prachtige rondleiding.
Totale waardering
Prijs/ prestatie
Pretfactor
De rondleiding was zeer interessant. De hoogtepunten van de schilderkunst werden duidelijk geïllustreerd. De gids was prima. Zeer professioneel en met de nodige humor. Top!
van Carine Lobbestael op 13-03-2020

Het doet ons plezier dat jullie genoten hebben van jullie gidsbeurt. Hopelijk tot een volgende keer! Met vriendelijke groet, Isabelle Visit Bruges Incoming

4.65/2
vanaf
€ 80,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Betaal in uw valuta
EUR - Euro
Verdere aanbiedingen
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
vanaf € 12,50
Gidsbeurt Gruuthusemuseum
Gidsbeurt Gruuthusemuseum
vanaf € 80,00
Meet & greet Van Eyck
Meet & greet Van Eyck
vanaf € 12,50