Rondleiding Groeningemuseum (SWN)

Het Groeningemuseum biedt een overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de beroemde Vlaamse primitieven. Neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en naoorlogse moderne kunst vullen de collectie aan.

  • Kunst
  • Vlaamse Primitieven
  • Tentoonstellingen
Niet inbegrepen

De toegangsgelden voor het Groeningemuseum dienen steeds ter plaatse betaald te worden. Groepen vanaf 15 personen genieten van een gereduceerd tarief (10,00 Euro ipv 12,00 Euro p.p).

Duur2 Uren
DeelnemerMaximum 20 deelnemers per gidsbeurt.
Belangrijke informatie

Gekochte tickets kunnen niet geannuleerd worden noch terugbetaald.
Gelieve minstens 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn.

Per tijdsblok kunnen maximaal 2 gidsen gereserveerd worden.

Meer informatie

Het Groeningemuseum is gelegen in de gelijknamige wijk, waar eens de Eekhoutabdij stond. Ontworpen door architect Joseph Viérin, centraliseert het sinds 1930 de tot dan toe verspreide Brugse schilderijenverzameling. Een aanpalend neogotisch gebouw van architect Jean-Baptiste Bethune zorgt vanaf 1995 voor extra ruimte. Viérins gebouw krijgt in 2002 een grondige renovatie en recent ook een aangepast circuit voor de vaste collectie.

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven. Hier krijg je onder meer Jan van Eycks Madonna met kanunnik Joris van der Paele en Hans Memlings Moreeltriptiek te zien. Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst.

De rondleiding wordt uitgevoerd door de gidsenvereniging S-wan in opdracht van Toerisme Brugge

0 beoordelingen
Er zijn geen recente beoordelingen voor Rondleiding Groeningemuseum (SWN).
vanaf
€ 80,00
Voorkeursdatum kiezen en activiteit boeken.
Betaal in uw valuta
EUR - Euro
Verdere aanbiedingen