150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg
Sale ended

De Koninklijke Stadsschouwburg Brugge opende zijn deuren op 30 september 1869 en in de loop van de voorbije 150 jaar evolueerde er heel wat. De tentoonstelling in het Arentshuis gaat in een aangepaste theatrale setting dieper in op het stedenbouwkundige, architecturale en programmatorische verhaal.

  • Stadsschouwburg
  • Arentshuis
  • Tentoonstelling
Duur2 Uren
DeelnemerMaximum 20 deelnemers.
Belangrijke informatie

Gelieve 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn.

Meer informatie

Op 30 september 1869 opende de Brugse stadsschouwburg de deuren met ‘Les Mousquetaires de la Reine’, een ‘opéra comique’. In de loop van de voorbije 150 jaar evolueerde er heel wat in en rond het gebouw. Deze tentoonstelling focust op het stedenbouwkundige, architecturale en programmatorische verhaal van 'La bonbonnière'.

Om plaats te maken voor het nieuwe complex werden middeleeuwse huizen afgebroken, straten recht getrokken en werd een nieuw theaterplein aangelegd. Uit het ontwerp van zes architecten werd dat van Gustave Saintenoy gekozen. Het eclectische gebouw straalt rijkdom uit. De hogere bourgeoisie bejubelt het, een ander deel van de bevolking vindt het nogal pompeus.

In 150 jaar tijd kreeg ook het programma nieuwe invullingen. Het ‘Grand Théâtre de Bruges’ evolueerde van een elitaire schouwburg - waar de klassen letterlijk in een rangorde gescheiden werden - tot een open cultuurhuis voor theater, hedendaagse dans en muziek.

In het Arentshuis kaderen we het verleden van deze plek in zijn Brugse en (inter)nationale context, aan de hand van authentieke documenten en stukken, kunstwerken, bewegend beeld, digitale reconstructies, geluid …

0 beoordelingen
Er zijn geen recente beoordelingen voor 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg.
€ 80,00
TICKETS UITVERKOCHT!

Sorry, this offer is no longer available.

Please call : +3250444646

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Betaal in uw valuta
EUR - Euro
Verdere aanbiedingen
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
Gidsbeurt Hartelijk Brugge
vanaf € 12,50
Gidsbeurt Groeningemuseum
Gidsbeurt Groeningemuseum
vanaf € 80,00
Gidsbeurt Gruuthusemuseum
Gidsbeurt Gruuthusemuseum
vanaf € 80,00